Dorpsfeest

{AF}

Langedijke viert uitbundig feest

 

Langedijke kan weer terug kijken op een geweldig dorpsfeest.

 

Vrijdagavond begon de aftrap met Vangrail. Deze band wist de stemming goed in de tent te krijgen en dit was het begin van een weekend met mooi weer en veel gezellig rondom het feestterrein.

 

De zaterdagmorgen kwamen de versierde fietsen en skelters het feestterrein op voor de optocht van versierde fietsen. De kinderen hadden zeer mooie creaties gemaakt en de jury bestaande uit Bert Donker, Baukje Oosting-de Boer en Ria Gorter hadden dan ook een zware taak om hier een winnaar uit te kiezen.

De uitslag van de versierde fietsen is als volgt:

 1. Pieter en Roelof Jan van Nijen alias “de Beach Boys”
 2. Douwe en Eline Smit
 3. Marrit Smit
 4. Jarne Post
 5. Jorian en Marise Post

 

Michel van Grinsven heeft de zaterdagmiddag vele kinderen uit Ooststellingwerf vermaakt met zijn geanimeerde optreden met goochelen, liedjes en buikspreken. In de pauze werden Björn Hommes en Wietske de Klein gehuldigd omdat ze dit jaar  Nederlands Kampioen zijn geworden bij resp. Mountainbiken en Acro. Zij werden door meester Hans Koopmans naar voren gehaald en in het zonnetje gezet.

De zaterdagavond werd begonnen met een optreden van de Compagnons Vrouwlu en sketchjes van Mirjan van Veen van toneelvereniging Langedijke. Daarna was de beurt aan Wir Sind Spitze. Deze band heeft een knipoog naar de Tiroler muziek en hier had de feestcommissie dan ook op ingespeeld. De vrijwilligers achter de bar waren gekleed in Tiroler kleding en de Tiroler hoedjes welke men kon krijgen brachten de volle tent in goede sferen en er werd uitbundig feestgevierd.

 

De zondagmorgen konden inwoners van Langedijke aanschuiven voor een brunch. Hier werd veelvuldig gebruik van gemaakt en mede dankzij het mooie weer was dit een groot succes.  Om 14.00 uur begonnen 24 teams aan de survivaltocht. Er was een parcours door de velden van Langedijke gemaakt en na hindernissen van klimmen, klauteren en met een vlot over het vennetje kwam men weer op het sportveld waar ze nog een laatste hindernis moesten nemen. Na een douche (met behulp van de brandweer van Appelscha) kon men zich op laten drogen in de zon.

De uitslag van de survival:

 1. De groep van “Emoe” (Richard ten Hoor, Paul Sinnige, Sytse Jongsma, Douwe Jongsma)
 2. De groep van “Klungel”
 3. De groep van familie Donker

Om half acht begonnen de ongeveer 60 deelnemers met het kuipjesteken. Henk Harten had de presentatie op zich genomen en met veel aanmoediging gingen de deelnemers de strijd aan.

De uitslag van het kuipjesteken:

 1. Jan Gorter
 2. Lisa Edema
 3. Björn Baron

 

De avond werd afgesloten met Hooked on Red en als speciale gast Johannes Rypma. Dat Johannes populair is bleek wel bij zijn opkomst op het podium. Zelfs de 91-jarige mevrouw Kremer van Schiermonnikoog was speciaal aanwezig om Johannes zijn optreden te bekijken. Na afloop van zijn optreden heeft hij zich bij het publiek gevoegd. Dat hij het erg gezellig vond blijkt wel dat hij later op de avond nogmaals het podium heeft betreden om samen met Hooked on Red te spelen.

 

 

 

FotoTekst.nl / John Boel 

 

 

 

FotoTekst.nl / John Boel 

 Het hele weekend hebben veel vrijwilligers uit het dorp hun steentje bijgedragen om alles goed

 te laten verlopen. Daar waar sommige organisaties problemen hebben om vrijwilligers te krijgen is in dit kleine dorp de saamhorigheid erg groot en het vinden van vrijwilligers geen enkel probleem.

 

 

Al met al een feest waar de organisatie met grote tevredenheid op terugkijkt.

{/AF}